درمورد بعضی کتابهایی که خوندم
به مناسبت اینکه در مورد کتاب قاف یاسین حجازی نظر پراکنی خودم رو اینجا گذاشتم، یادم اومد توی قسمت آرشیو گوگل کیپ هم درمورد بعضی دیگه از کتابها نظر پراکنی کرده بودم. اونها رو هم میذارم.
گچ پژ - محسن رضوانی
طی مطالعه، تلاش زیبا و خلاقانهای در طنزنویسی رو مشاهده میکنید که به قله نمیرسه ولی خوش میگذره.
براده ها - گزیده هایی از سید حسن حسینی
خوندن این کتاب این حس رو به آدم میده که گویی داری صفحه توییتر مرحوم نویسنده رو از اول تا انتها میخونی. حیف که نمیشه نظرتو براش بفرستی و اعصابشو با ان قلت آوردن خرد کنی :)
من دیگر ما - محسن عباسی ولدی
پرگویی اگر برگ و شیرازه و جلد داشت، میشد این کتاب. فکر کنم برای همینه که دوره این مجموعه کتب انقدر طولانی و قطوره.
البته برای من پُرگو بنظر رسید. شاید مخاطب کتاب نبودم...
نامه های بلوغ - عین صاد
یک سری از مباحث مهمی که مرحوم عین صاد در کتبش مطرح میکنه در این نامهها به بیانی روانتر پیدا میشه. برای قدم اولی ها خیلی خوبه، برای والدین خیلی درس داره، برای مربیها هم مفیده. برای خودم قسمت این شد که بعد از مطالعه تقریبا تمام آثار ایشون، این آخرین کتابی باشه که از عین صاد میخونم. اما اگر بخوام به کسی پیشنهاد کنم، میگم اول این کتاب رو بخونه که واقعا کتاب جامعیه. برای مرحله بعد هم همون نظری که برای کتاب مسئولیت و سازندگی در همین اپ طاقچه نوشتم رو دارم.
خدا خیرشون بده، خیلی از قلمشون استفاده بردم.
پاسخی به نهضت آزادی - عین صاد
شبهاتی که در این کتاب پاسخ داده میشن، هنوز در جامعه با همین استنادات نهضت آزادی مطرح هستن. پاسخها هم مثل تیری که از هدف عبور میکنه، چندین هدف قایم شده در پشت هدف اول رو هم به هلاکت میرسونه...
رد پای نور - سید عبدالرضا هاشمی ارسنجانی
این کتاب نه تنها یک سری از ابهامات مطالب آثار عین صاد در زمینه تربیت رو برامون توضیح میده
و نه تنها راهکارهای تربیتی برای والدین و اطرافیان والدین و کسانی که با بچه ها سر و کار دارن میده،
بلکه شرح حال های زیبا و جذاب یک پدر نمونه، از شاگردان آقای صفایی حائری رو هم برامون به تصویر کشیده.
واقعا دست مریزاد. هر سه جلد این مجموعه مفید هستن.
مسئولیت و سازندگی - عین صاد
سیر مطالعاتی آثار عین صاد، یکی از مفیدترین سیرهای مطالعاتی عمر آدم میتونه باشه. هر کتاب از اون یکی بهتر!
اگر در خودتون صبر و حوصله نمیبینید، همین کتاب میتونه کافی باشه. هم هدف زندگی که رشد باشه براتون توی این کتاب روشن میشه، هم مسیر و صراط، هم شروع حرکت و منتهای سلوک. مطالب مربوط به مسئولیت و لزوم و چگونگی سازندگی و آموزش برخوردها در زندگی و با افراد هم در این کتاب هست.
البته که کتب دیگه هم مهمن. مثل دفترهای سهگانه انقلاب (انتظار، تقیه، قیام) که اتفاقا خیلی مطالب مهم و سنگینی درمورد انقلاب و مدیریت اسلامی و خلاصه، روش تربیتی و سبک زندگی انقلابی و عمیق و جهادی حرکت شیعی دارن.
حیفه سیری از آثار ایشونو نخونید.
اگر نخواستید تمام آثار رو بخونید، بعلاوه این کتاب، روش برداشت از قرآن و روش برداشت از نهج البلاغه رو بخونید (+تطهیر با جاری قرآن: چرا که تمام مبانی عین صاد از همین قرآنه. واقعا تطهیرها خیلی جامع هستن).
«رد پای نور» هم گزارشی شیرین از سبک زندگی و تربیتی ایشون توسط یکی از شاگردان ایشونه. کتاب خوبیه.
کتاب نا
بنظرم جز درمورد روابط خانوادگی(با همسر و فرزندان) و درمورد روابط شهید صدر و امام موسی صدر، این کتاب مطالب دیگهاش خیلی کمتر از کتاب شرح صدر بود.
شرح صدر - محمدرضا نعمانی
معرفی از کتاب «شرح صدر»:
کتاب شرح صدر، زندگینامهای از نابغه مظلوم شهید، سیدمحمدباقر صدر است.
محمدرضا نعمانی، شاگرد ایشان، زحمت تألیفش را کشید.
در این کتاب از ماجراهای پدری دلسوز میخوانیم که فقط پدر چند فرزند خود نبود، او به معنی واقعی کلمه، پدری تمام شاگردانش را کرد.
در شرح صدر، از عالم وارستهای میخوانیم که به پشتوانه کتاب خدا و عترت پاک پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله در مقابل شرق و غرب عالَم عالمانه و مجاهدانه ایستاد و باری دیگر کفار را در بهت فرو برد.
مقتدایش جد شهیدش، حسین بن علی علیهما السلام بود. پس به دشمن خود آب رساند، گرچه خود در تحریم آب همان دشمن به سر میبرد. ماجرای زیبایی دارد شهادت سربازان هدایتیافته از این رفتار پدر.
شرح صدر، اسلامی مجسّم را به ما معرفی میکند که اکنون نزد پروردگارش روزی میخورد...
دو تا نکته کوچیک:
۱- درمورد رفتار شهید با خانوادهشون این کتاب خیلی توضیح نداده ولی کتاب «نا» بهتره در این زمینه. چون نویسنده اون کتاب با همسر شهید بیشتر در ارتباط بودن. ولی در سایر زمینه ها همین کتاب شرح صدر واقعا خیلی بهتر و عمیق تره. روابط شهید با امام موسی صدر هم در کتاب نا بهتر پرداخته شده.
۲- متن کتاب از نظر من روان بود ولی ممکنه همهپسند نباشه. اما مرور فهرست میتونه به شما کمک کنه تا بهتر با وقایع ارتباط بگیرید. به کتاب مثل یک پژوهشگر نگاه کنید، واقعا در فهم بهتر اثر داره. در مقدمه هم یکی از مخاطبان کتاب، پژوهشگران تاریخ ایام زندگی شهید صدر دونستن.